Geen merk

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Fertigreen Kalkkorrels

4109
Waardering 
€ 8,68
Inclusief BTW
Aantal

Omschrijving

Kalkkorrels

Inhoud: 25 kg.

 

Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk is daarom heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Voor de buxus is kalk zelfs essentieel, zonder kalk kan de buxus onvoldoende voedingstoffen opnemen. Maar pas op, er zijn ook  zuurminnende planten zoals hortensia’s, rododendrons en azalea’s.

Kalk in korrelvorm strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. De Korrelkalk uit de consumentenlijn van Triferto zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen, daarnaast verhoogd het de zuurtegraad, zodat de grasplantjes veel makkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Korrelkalk bevat ook nog 15% magnesium, dat zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

 

Mos in het gazon

Als er mos in het gras zit, betekent dit dat de bodem te zuur is, mos houdt namelijk van zure grond. Veel schaduw zorgt ook voor mos. Het mos vormt een dikke laag waardoor regenwater wordt vastgehouden, hierdoor verdroogt het gras en kan het niet wortelen.

 

Wanneer kalk strooien

Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om het gras in conditie te krijgen om voeding op te nemen en op kleur te komen. Kies voor een korrelkalk met magnesium erin, je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt. Let op: er moet minstens 6 tot 8 weken tussen bekalken en bemesten zitten.

 

Gebruik & hoeveelheid

Om de kalktoestand op peil te houden is een onderhoudsbekalking van 10 à 15 kg per 100 m2 aangewezen.  Het najaar en het voorjaar zijn de beste periodes om Fertigreen® Korrelkalk te strooien.

Productdetails
4109

Productinformatie

Beschikbaarheid
Ruim op voorraad
Productvorm
korrel
Inhoud
25 kg.
Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Fertigreen Kalkkorrels

Fertigreen Kalkkorrels

Schrijf uw recensie
9 andere producten in dezelfde categorie:

Volg ons op Facebook