Alle beste verkochte producten

Barenbrug Horse Master 15 kg.

4510
€ 102,20
Inclusief BTW
Aantal

Omschrijving

Barenbrug Horse Master

Inhoud: 15 kg.

 

Een gezonde paardenweide

Gras is het belangrijkste component in een paardenrantsoen. In de zomermaanden grazen de meeste paarden het grootste gedeelte van de dag in de weide, in de winter krijgen ze voornamelijk hooi of kuilvoer. HorseMaster is een graszaadmengsel dat specifiek is samengesteld op de behoefte van paarden. Met een HorseMaster weide weet u zeker dat u het beste gras heeft voor uw paard.

 

Hoef- en spierbevangenheid in relatie tot gras

Hoef- en spierbevangenheid zijn ziektes die voortkomen uit verkeerde voeding. Met name het fructaangehalte van het gras speelt hierin een belangrijke rol. Gras maakt van nature fructaan (suiker) aan met name in periodes met koude nachten en veel zon. Maar ook in stressvolle situaties zoals een te lage bemesting of te kort afgrazen zal een grasplant fructaan aanmaken.

 

Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaan (suiker) gehalte in verschillende grassen. Het fructaangehalte in de verschillende grassen kan behoorlijk verschillen. De rassen in HorseMaster zijn geselecteerd op een laag fructaangehalte en bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan standaard weidegras dat geschikt is voor koeien. Paarden die grazen en een HorseMaster-weide of ruwvoer krijgen van een Horse Masterweide hebben een veel lager risico op hoef- of spierbevangenheid.

 

Graasgedrag paarden vraagt om specifiek gras

Paarden grazen het gras met de tanden heel kort bij de wortel af. Koeien eten met de tong en grazen het gras veel hoger af. De specifieke graasmethode van paarden vraagt om een stevige graszode met een laag groeipunt.

Sterke beworteling van het gras is belangrijk, om te voorkomen dat paarden niet de hele grasplant uit de grond trekken. Doordat paarden het gras zo kort afgrazen, heeft het gras moeite met een goede hergroei waardoor er kale plekken ontstaan. Paarden die tijdens het grazen te veel zand binnen krijgen (in een weide met veel kale plekken) hebben een verhoogd risico op zandkoliek.

HorseMaster vormt een sterke zode die uitsluitend bestaat uit grassen met een laag groeipunt. De sterke zode voorkomt dat paarden tijdens het grazen de hele plant uit de grond trekken, het lage groeipunt zorgt voor een snelle hergroei van het gras. Bijkomend voordeel is dat onkruiden nagenoeg geen kans krijgen om zich te ontwikkelen in een HorseMaster-weide.

 

Structuurrijk gras

De darmen en de maag van uw paard werken beter met een structuurrijk rantsoen. Daarom is HorseMaster samengesteld uit rassen die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Dit draagt ook bij aan de gezondheid van uw paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van HorseMaster uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil bestaat tussen hooi uit een HorseMaster weide en hooi uit een willekeurige andere weide.

 

Stevige zode

De stevige zode van HorseMaster voorkomt blessures tijdens een sprintje in de wei. De rassen in HorseMaster vormen een sterke zode die goed bestand is tegen betreding. Bovendien herstelt een HorseMaster-weide zich snel na zware belasting.

 

Zaaidichtheid

Doorzaaien: 40 kg/ha

Inzaaien: 80 kg/ha

Productdetails
4510

Productinformatie

Beschikbaarheid
Beschikbaarheid 1-5 stuks
Merk
Barenbrug
Besteltermijn
3-7 werkdagen
4 andere producten in dezelfde categorie:

Volg ons op Facebook